Geert Schipper zeer tevreden met vierde plek op WK

Geert Schipper is gistermiddag in het Italiaanse Maniago vierde gewonnen op het onderdeel tijdrit bij de WK para-cycling. De handbiker uit Spanbroek mikte vooraf op een plek in de top-6 en dus kon Schipper niet anders dan tevreden zijn.

,,Het regende enorm en ik nam weinig risico in de bochten. Ik zag ook twee deelnemers die gevallen waren, dus was ik extra voorzichtig. Er zaten ook enkele haakse bochten in het parcours en zelf wilde ik vooral heel blijven. Ik had vooraf het parcours ook al een paar keer verkend, dus ik wist waar ik moest opletten”, aldus Schipper, die ondanks de gladheid in een afdaling een snelheid haalde van boven de 50 kilometer per uur.

Schipper voltooide het parcours van bijna 14 kilometer uiteindelijk in iets minder dan 22 minuten. Het goud ging naar landgenoot Jetze Plat, die ruim twee minuten sneller was dan Schipper. ,,Ik wist gewoon dat er enkele mannen sterker dan mij waren. En dus ben ik tevreden met een vierde plek”, vervolgt de Spanbroeker.

Morgen rijdt Schipper de wegwedstrijd. ,,Dat is over hetzelfde parcours als van de tijdrit, alleen dan rijden we vijf rondjes. Ja, dat wordt echt afzien.’’ Hoewel er geen echte klimmen in zitten, moeten er toch flink wat hoogtemeters bedwongen worden. ,,Het is echt een lastig parcours, maar een plek in de top tien is zeker haalbaar. Ik verwacht een kopgroep van een man of vier en voor de rest is het afwachten wat er gaat gebeuren.”

Eerder dit jaar pakte Schipper het goud bij het EK paratriatlon. De start in Maniago is morgen om 11.15 uur.